プライベートボトル一覧
プライベートボトル2022
【お申込み終了】
【Registration closed】
数年前まではクラフトの中でも一番仕込み量が少ない部類であった秩父蒸溜所も今や積みあがった樽の数は約14,000丁。
その中から今回選ばさせていただいたのはこのシリーズ初のワイン樽。
ラベルに描かれた動物は北海道に生息しているとされる「ラッコ」です。
<スペック>
Chichibu Distillery has about 14,000 casks in storage, and we have chosen to use wine casks for the first time in this series.
The animal depicted on the label is ”sea otter”.
<Spec> 今回は、シリーズ8本目にして2度目の津貫。数多くのサンプルの中から選択したのは、我々も津貫の製造陣も納得のシェリーホグスヘッド。信州とは明らかに異なる津貫ならではの個性に溢れています。 <スペック>
This is the eighth bottle in the series and the second Tsunuki.
The sherry hogshead was selected from among many samples.
The Tsunuki distilling team was also satisfied with this barrel.
It is full of Tsunuki's unique character which is clearly different from that Shinshu.
<Spec> 快進撃を続ける嘉之助蒸溜所からリリースする『Crane&Sky』シリーズ第2弾。特別に2度のテイスティングを経てご提供いただいたのは軽やかなボディと独自の熟成感を身に纏ったバーボンバレルです。 <スペック>
This is the second release in the "Crane & Sky" series from the fast-rising Kanosuke Distillery. <Spec> 昨年2021年2月から製造を開始した大分県竹田市久住町の久住蒸溜所。九州にありながら標高約600mの冷涼な気候の中で造られる原酒は、腰が強くクリアな余韻が特徴的。今後を占うニューボーンがウイスキートーク福岡初登場です。 <スペック> Kuju Distillery in Kuju(Taketa city,Oita prefectuer),started production last February 2021.
Kuju is made in a cool dimate at an altitude of about 600 meters.
It is characterized by its strong and clear aftertaste.
This is the first appearnace of Whisky Talk Fukuoka. <Spec> 昨年第一弾を造った際のアブサンを特別に熟成をかけてキープ。それにジュニパーベリーはもちろん、クローブやフェンネル、かるだもんなどを使用したジンを新たに蒸溜してヴァッティングしたアブサン-ジン第2弾です。 <スペック> The absinthe made last year was specially aged and vatted for a new gin. <Spec> 神気溢れる英彦山(福岡県)の高住神社境内にて撮影したパトス第5弾のラベル。作品は坂本明三郎氏の「香炉」を全シリーズで使用。飲むと頭が冴えてくるようなキレの良さが感じ取れるダルユーインです。 <スペック> The photo was taken in the predincts of Takazumi Shrine in Hiko Mountain,Fukuoka. <Spec> バイクのメカニズムとサウンドに歓喜する「歓機天」。鉱物のモーダカの代わりに機械を触らせてと好奇心旺盛なお姿。中身は非常にバランスの優れたエルギンで、#5のダルユーインと甲乙つけがたくどちらも採用。 <スペック>
"Joyful Heaven" is overjoyed by the mechanisms and sounds of motorcycles. <Spec> 熊本地震で甚大な被害を受けた熊本城の復興支援のため売上の一部を熊本市に寄付し熊本城再建にお役立ていただくチャリティーボトルです。第5弾は「ブナハーブン」です。 Kumamoto Castle was severly damaged by the Kumamoto Earthquake.
<Spec> 福岡在住の画家、田中千智氏の作品をラベルにしたエレガントなモルトシリーズ。コロナ禍とこれからの未来に対する思いが込められてた連作からチョイス。針葉樹の森で焼きたてのパンを食べているかのようなロセスです。 <スペック> This elegant malt series features a label with the artwork of Chisato Tanaka, a painter living in Fukuoka. <Spec> 20年以上の熟成を経て深い円熟味を纏っています。フルーティーでフラワリー、軽やかでまろやか。淡い色の花が一面に咲き乱れる草原に佇んでいるような穏やかな安堵感に包まれます。 <スペック> Frulty and floral,Light and mellow. <Spec>PRIVATE BOTTLES
プライベートボトルPRIVATE BOTTLES
ウイスキートーク福岡2022のプライベートボトルは全10アイテム!
アイテム詳細をまとめてご紹介いたします。
ラベルはデザインサンプルです。予めご了承ください。
Whisky Talk Fukuoka 2022's private bottles are 10 items in total!
Here is a summary of the item details.Labels are design samples.
We will update this page as soon as the specifications are decided.
Please be forewarned.
蒸溜所:秩父蒸溜所
蒸溜年:2016 瓶詰年:2022
アルコール度数:62%
ボトリング本数:259本
熟成樽:ワインカスク
Distillery:Chichibu Distillery
Distillation:2016 Bottled:2022
Alchol percentage:62%
Total number of bottles:259
Matured cask:Wine cask
蒸溜所:マルス津貫蒸溜所
蒸溜年:2017 瓶詰年:2022
アルコール度数:59%
ボトリング本数:280本
熟成樽:シェリーホグスヘッド
Distillery:Mars Tsunuki Distillery
Distillation:2017 Bottled:2022
Alchol percentage:59%
Total number of bottles:280
Matured cask:Sherry Hogshead
蒸溜所:嘉之助蒸溜所
蒸溜年:2018
瓶詰年:2022
アルコール度数:57%
ボトリング本数:235本
熟成樽:バーボンバレル
Aftere two special tastings,we were provlded with a bourbon barrel that has a light body and a unique sense of maturity.
Distillery:Kanosuke Distillery
Distillation:2018
Bottled:2022
Alchol percentage:57%
Total number of bottles:235
Matured cask:Bourbon Barrel
蒸溜所:久住蒸溜所
蒸溜年:2021
瓶詰年:2022
アルコール度数:未定 ボトリング本数:未定
熟成樽:バーボンバレル
Distillery:Kuju Distillery
Distillation:2021
Bottled:2022
Alchol percentage:Unknown
Total number of bottles:Unknown
Matured cask:Bourbon Barrel
蒸溜所:赤屋根蒸溜所
蒸溜年:2021&2022
瓶詰年:2022
アルコール度数:55%
ボトリング本数:612本
The new gin was made with botanicals such as juniper berries, pigeon, fennel, and cardamom.
Distillery:AKAYANE Distillery
Distillation:2021&2022
Bottled:2022
Alchol percentage:55%
Total number of bottles:612
蒸溜所:ダルユーイン蒸溜所
蒸溜年:2009 瓶詰年:2021
アルコール度数:53.4%
ボトリング本数:323本
熟成樽:ホグスヘッド
ラベル作品:坂本明三郎「狛犬」
The work is "Koro"(incense bumer) by Akisaburo Sakamoto.
It is a Dailuaine that gives you a sharp taste that makes you feel sharp and clear-headed when you drink it.
Distillery:Dailuaine Distillery
Distillation:2009
Bottled:2021
Alchol percentage:53.4%
Total number of bottles:323
Matured cask:Hogshead
Label art work:Akisaburo sakamoto
「Guardian dogs」
蒸溜所:グレンエルギン蒸溜所
蒸溜年:2008 瓶詰年:2021
アルコール度数:53.3%
ボトリング本数:181本
熟成樽:ホグスヘッド
ラベル作品:坂本明三郎「歓機天の大歓喜」
He is curious and begs to be allowed to touch the machines instead of his favorite modaca.
It is very well-balanced inside, and it is hard to say which is better, the 5th Dal-Yin or this one.
Distillery:GlenElgin Distillery
Distillation:2008 Bottled:2021
Alchol percentage:53.3%
Total number of bottles:181
Matured cask:Hogshead
Label art work:Akisaburo Sakamoto
「The Great Joy of the Joyful Heaven」
<スペック>
蒸溜所:ブナハーブン蒸溜所
蒸溜年:2006 瓶詰年:2021
アルコール度数:52.4%
ボトリング本数:130本
熟成樽:ホグスヘッド
ラベル作品:佐野直
To support its reconstruction,a portion of the sales will be donated to Kumamoto City.
The fifth product is "Bunnahabhain 2006".
Distillery:Bunnahabhain Distillery
Distillation:2006 Bottled:2021
Alchol percentage:52.4% Total number of bottles:130
Matured cask:Hogshead
Label art work:Nao Sano
蒸溜所:グレンロセス蒸溜所
蒸溜年:1997 瓶詰年:2021
アルコール度数:51.3%
ボトリング本数:207本
熟成樽:ホグスヘッド
ラベル作品:田中千智「生きているということはⅡ」
The artwork was selected from a group of works that expresses her thoughts for the future.
The feeling is like eating freshly baked bread in a conifer forest.
Distillery:Glenrothes Distillery
Distillation:1997 Bottled:2021
Alchol percentage:51.3%
Total number of bottles:207
Matured cask:Hogshead
Label art work:Chisato Tanaka
「To be alive is Ⅱ」
蒸溜所:グレングラント蒸溜所
蒸溜年:1997 瓶詰年:2021
アルコール度数:47.6%
ボトリング本数:124本
熟成樽:ホグスヘッド
ラベル作品:田中千智「生きているということはⅠ」
You feel a sense of calm releif,as if you are standing in a meadow with light-colored flowers blooming all around.
Distillery:Glen Grant Distillery
Distillation:1997 Bottled:2022
Alchol percentage:47.6%
Total number of bottles:124
Matured cask:Hogshead
Label art work:Chisato Tanaka「To be alive is Ⅰ」