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今年の“トーク”はセミナーもアツい!
This year’s “talk” is also a hot seminar!SEMINAR セミナー
SEMINAR
無料の「オープンセミナー」、チケットのご購入が必要な「有料セミナー」、新企画「屋台Bar」があります。全てのセミナーでテイスティングしながら受講いただける魅力的な内容ばかり!
全19コマのセミナーは以下の通り。是非チェックしてください!
There are free "Open Seminars", "Paid Seminars" that require the purchase of a ticket, and a new project "Stall Bar".
All seminars are full of fascinating content that you can learn while tasting!
The 19-frame seminar is as follows. Please check it out!■ TIME TABLE タイムテーブル
《オープンクラス(無料)》・・・ 6クラス
定員を90名に大拡張した【参加費無料】のセミナー(各40分)で、コアなウイスキーファンというより、まだウイスキーに馴染みが薄い方達にも目配りした専門的過ぎないクラスです。
<注意>
当日の11:25より【開場前】に列に並んでいる方々に向けてスタッフが受講を希望の方へ【整理券】を配布して回ります。
多くの方に受講の機会をご提供すべく【1人1コマ限定】と致します。開始時間までに必ずご入場ください。
開始時間を過ぎた場合はキャンセル待ちの方に受講権が移譲されますので、予めご了承ください。
どのセミナーも満席になること間違いありません。奮ってご参加ください!
✴開場後は、ブースNo.①のインフォメーションにて整理券を取り扱います。
Open Seminar(Free/Japanese)・・・6 classes
The capacity has been increased to 90 people.
[Free participation fee] Seminars (40 minutes each). The content is easy to understand even for those new to whisky.
《Caution》
On the day of the event, our staff will visit customers who are lining up before the doors open. If you would like to take part, please let the staff know. [Numbered tickets] will be distributed.
In order to provide as many people as possible the opportunity to take the course, we will limit the course to one session per person.
All seminars are sure to be fully booked. Please join us!
✴After the venue opens, numbered tickets will be available at the information desk at booth No. 1.
- A-1 12:00~ 12:30(30分)
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『HOW TO TASTE !』
定員60名 <受講には整理券が必要>
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数々のウイスキープロフェッショナルとともに蒸留所で働いた経験から導き出した、理想的なウイスキーの味わい方を、実際にテイスティングしながら伝授させて頂きます。
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サンプル1 グレンモーレンジィオリジナル
サンプル2 タリスカー10年
サンプル3 アードベッグTEN
サンプル4 ホイッスルピッグ12年
- A-1 12:00~ 12:30(30分)
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『HOW TO TASTE !』
Capacity of 60 persons Numbered tickets are required to attend the class.
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This tasting seminar by Robert Stockwell, aka Rob, is popular with both whisky novices and whisky enthusiasts.
Having worked at four malt whisky distilleries, he is fluent in Japanese and will introduce you to the fascinating world of single malt whisky in an entertaining and easy-to-understand seminar.
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Sample1 Glenmorangie Original
Sample2 Talisker 10 years
Sample3 Ardbeg 12 years
Sample4 whistlepig 12 years
- A-2 14:20~ 14:50(30分)
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『サントリーウイスキー100年の歴史と新たな挑戦』
定員60名 <受講には整理券が必要>
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1923年、創業者・鳥井信治郎の大きな夢から始まったサントリーウイスキー100年の歩みと、 次の100年に向けた新たな挑戦。個性豊かな5大ウイスキーの原酒をブレンドしたワールドブレンデッドウイスキー「碧Ao」を 開発するというサントリーの新たな挑戦についてご紹介させて頂きます。
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サンプル1 碧 Ao
サンプル2 碧 Ao 構成原酒(スコッチ)
サンプル3 碧 Ao 構成原酒(ジャパニーズ)
- A-1 12:00~ 12:30(30 min)
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『Suntory Whisky: 100 Years of History and New Challenges』
Capacity of 60 persons Numbered tickets are required to attend the class.
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The 100-year history of Suntory Whisky, which began in 1923 with the great dream of its founder, Shinjiro Torii, and the new challenge for the next 100 years. We will introduce Suntory's new challenge to develop a world blended whisky "Ao", a blend of five major whiskies with rich individuality.
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Sample1 Suntory Ao
Sample2 Ao Composition Original (Scotch)
Sample2 Ao Composition Original (Japanese)
- A-3 15:40~ 16:10(30分)
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『富士御殿場蒸溜所と新ブランド「富士」について』
定員60名 <受講には整理券が必要>
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富士山のふもとの地で、その自然の恵みを最大限に活かしたウイスキーづくりを行う、キリン富士御殿場蒸溜所。今年満を持して発売したシングルモルトの解説も交え、富士御殿場蒸溜所のウイスキーづくりと フラッグシップブランドである「富士」についてご説明いたします。
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サンプル1 キリン シングルモルトジャパニーズウイスキー 富士
サンプル2 キリン シングルグレーンウイスキー 富士
サンプル3 キリン シングルブレンデッドジャパニーズウイスキー 富士
サンプル4 シングルモルトジャパニーズウイスキー 50th Anniversary Edition
- A-3 15:40~ 16:10(30 min)
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『Fuji Gotemba Distillery and the new Fuji brand』
Capacity of 60 persons Numbered tickets are required to attend the class.
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Kirin Fuji Gotemba Distillery makes whisky by making the most of nature's bounty. Fuji Gotemba Distillery, which makes whisky at the foot of Mt. Fuji, taking full advantage of the natural bounty of the area.
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sample1 Kirin Single Malt Japanese Whisky Fuji
sample2 Kirin Single Grain Whisky Fuji
sample3 Kirin Single Blended Japanese Whisky Fuji
sample4 Kirin Single Malt Japanese Whisky 50th Anniversary Edition
- A-3 16:20~ 16:50(30分)
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『ニッカの多様なグレーンウイスキーの魅力』
定員60名 <受講には整理券が必要>
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2024年ニッカウヰスキーは創業90年を迎えます。長い歴史の中で様々な挑戦的な原酒が生まれ続けています。 今回は、歴史に名を刻むグレーン原酒と密かに打ってきた布石のようなグレーン原酒など、ニッカの多様なグレーンの魅力をお伝えします。
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サンプル1 カフェグレーン ニューメイク
サンプル2 カフェグレーン
サンプル3 カフェモルト
サンプル4 ニッカ ザ・グレーン
- A-3 16:20~ 16:50(30 min)
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『Attraction of Nikka's diverse grain whiskies』
Capacity of 60 persons Numbered tickets are required to attend the class.
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In 2024, Nikka Whisky will celebrate its 90th anniversary. In the course of its long history, Nikka Whisky has continued to create a variety of challenging sake. In this issue, we would like to share with you the appeal of Nikka's various grains, including the grains that have made their mark on history and the grains that have been secretly brewed as a milestone.
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Sample1 Caffey Grain New Make
Sample2 Caffey Grain
Sample3 Caffey Malt
Sample4 Nikka the Grain
《マスタークラス(有料)》・・・ 4コマ
こちらは【60分90名のテイスティングセミナー】で、事前にチケットのご購入が必要です。
コアなファンが駆け付け、時間も長めの60分を設定しておりますので、オープンセミナーよりディープかつマニアックな内容でお届けします。
開始10分前に開場いたします。セミナー開始時刻までのご入場にご協力ください。
チケットは【 4月9日(火) 】より販売開始です。お見逃しなく!
◾️《Master class》・・・4 frames
This is a paid seminar with a standard of 60 minutes and 90 people, and is accepted by advance registration.
Since core fans will be attending and the duration is set to be longer at 60 minutes, the content will be deeper and more manic than an open seminar.
Tickets will go on sale from [April 9th (Tuesday)]. Do not miss it!
- B-1 12:40~ 13:40(60分)
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『集まれ!ウイスキー好き。つべこべ言うな、まず飲んでみろ!』
定員60名様 受講料 ¥5,000
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様々な種類のウイスキーを味わいながら、秩父蒸溜所を楽しみます。
5種類のカスクサンプルをご準備。
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カスクサンプル1
カスクサンプル2
カスクサンプル3
カスクサンプル4
シークレットサンプル
- B-2 14:30~ 15:30(60分) 定員 60名様 受講料 ¥4,500
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鹿児島3Distilleries『燃ゆる鹿児島魂!炎の情熱セミナー』
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ウイスキートーク福岡のPBシリーズへ原酒を提供する【マルス津貫蒸溜所】【小正嘉之助蒸溜所】そして【赤屋根製造所】による夢の共演セミナー。日々着実に進化の道を突き進む、鹿児島の熱き魂に迫ります!
サンプル2 津貫カスクサンプルB
サンプル3 シングルモルト嘉之助(OB)
サンプル4 シングルモルト嘉之助2023Limited Edition(2023年6月発売予定)
サンプル5 AKAYANE CRAFT SPIRITS山椒
サンプル 6 AKAYANE CRAFT GIN ジュニパーベリーオンリー
講師:草野 辰朗/マルスウイスキー チーフディスティリングマネージャー兼ブレンダー
2013年鹿児島大学 大学院 農学研究科 修中学講座終了。同年本坊酒造株式会社入社。マルス信州蒸溜所勤務。2016年6月より津貫蒸溜所へ赴任。ウイスキー造りを統括。
講師:小正 芳嗣/小正嘉之助蒸溜所株式会社 代表取締役社長
1978年5月鹿児島生まれ。2003年東京農業大学大学院 醸造学専攻卒業。同年小正醸造に入社。2017年嘉之助蒸溜所設立。2018年代表取締役に就任。
講師:中原 章仁/佐多宗二商店 赤屋根製造所 製造本部長
1908年の創業から培われた焼酎の製造技術に新たに導入されたヨーロッパの蒸留機で樽熟成の可能性も探りながら秀逸なクラフトスピリッツを生み出している。
- B-1 14:00-15:00 (60 minutes) Capacity of40people Fee:¥5,000
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Gather around! Whisky lovers. Don't talk nonsense, try it first!
Tasting: Cask samples1
Cask samples2
Cask samples3
Cask samples4
Secret Sample
- B-2 14:30~ 15:30(60 min) Capacity of40people Fee :JPY 4,500
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Kagoshima 3Distilleries "Kagoshima Spirit on Fire! Flaming Passion Seminar".
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This seminar is a dream come true for the joint seminar by "Mars Tsunuki Distillery", "Yoshinosuke Komasa Distillery", and "Akayane Works", who supply original sake for Whisky Talk Fukuoka's PB series. We will approach the passionate spirit of Kagoshima, which is steadily advancing on the path of evolution day by day!
- Tasting: 5 cask samples
Lecturers:Tatsuro Kusano/Chief Whisky Producer, Mars Tsunuki Distillery
Completed the Shuchu Course, Graduate School of Agriculture, Kagoshima University in 2013. Joined Honbo Shuzo in the same year. In June 2016, he was transferred to Tsunuki Distillery, where he oversees the whiskey production.
Lecturers:Yoshitugu Komasa/President, Komasa Kanosuke Distillery
Born in Kagoshima in May 1978, Kanosuke graduated from the Graduate School of Tokyo University of Agriculture with a degree in Brewing in 2003. Joined Komasa Jozo the same year, established Kanasuke Distillery in 2017, and became Representative Director in 2018.
Lecturers:Akihito Nakahara/General Manager, Manufacturing Division, Akayane Works, Sata Soji Shoten
The company produces excellent craft spirits by exploring the possibilities of barrel aging using newly introduced European distillation equipment in addition to the shochu production techniques that have been cultivated since the company was founded in 1908.
《スペシャルテイスティングセミナー》・・・2コマ
会場の2階ではなく1階の小部屋を使用し、大人数では出来ない、よりレアでスペシャルな1度限りのセミナーを開講します!こちらも初めての少人数企画でありますのでお申し込みはお早めに!
こちらも【 4月9日(火) 】より販売開始です。
《Special Tasting Seminar》・・・2 frames
We will use a small room on the first floor of the venue instead of the second floor to hold a rare and special one-time seminar that cannot be held with a large number of people! This is also our first small group project, so please apply early!
Sales start from [April 9th (Tuesday)]
『屋台Bar』クラス… 3社6コマ
今回からの新規軸企画!コロナ禍を経て全国各地で復活または誕生していくウイスキーフェスの活況を見つめる中で何か郷土色が感じられるものを盛り込むべきであると考えました。47の都道府県中で福岡・博多が掲げるべき唯一のコンテンツは何か?
それは『屋台』!
実際に会場に屋台を設置。1回につき16名様に屋台のお客様になっていただきます。
屋台の主に扮した彼らと語らい合えるスペシャル企画です!
何が出てくるかは、当日までのお愉しみ!3者による各2回(各45分)の合計6回を展開いたします。
こちらも【 4月9日(火) 】より販売開始です。
“Stall Bar” class… 6 classes from 3 companies
New axis project from this time! As we watched the boom in whiskey festivals that were being revived or created all over the country after the coronavirus pandemic, we thought we should include something with a local flavor. What is the unique content that Fukuoka/Hakata should promote among the 47 prefectures?
That's a "stall"!
We actually set up food stalls at the venue. 16 people will be customers at the stall at a time.
This is a special project where you can talk with the old man at the stall or the guy/girlfriend who transforms into a mom!
Stay tuned until the day of the event to see what comes out! There will be a total of 6 sessions, 2 sessions each (45 minutes each) by 3 participants.
This will also go on sale from [April 9th (Tuesday)].
Please do not miss it.
Talk Session/17:00〜17:50
そしてイベント最後を飾るのは、日本のウイスキー業界の顔と言える方々11名による『(ウイスキー)トークセッション』(無料)!
いわゆる「パネルディスカッション」で、セミナースペースのテーブルを外して行いますので、どなたでもご覧になることができます。
ウイスキートーク福岡が『トーク』たる所以は、ここに有り!
お見逃しなきようお願いします。
Talk Session/17:00〜17:50
The final part of the event will be a "Whisky Talk Session" (free of charge) by eleven people who are the faces of the whisky industry in Japan!
This so-called "panel discussion" will be held without tables in the seminar space, so everyone is welcome to attend.
This is the reason why Whisky Talk Fukuoka is called "Talk"!
Please do not miss it.
■ TIME TABLE タイムテーブル
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